پزشکیپزشکی وپیراپزشکی

دانلود رایگان جزوه لنفوما

کانال تلگرام تخصصی شیمی

لنفوم (به انگلیسی: Lymphoma) گروهی از تومورهای یاخته‌های خونی است که از لنفوسیت‌ها به وجود می‌آید.گاهی واژهٔ لنفوم تنها به تومورهای سرطانی اشاره دارد و به همهٔ تومورها اطلاق نمی‌شود.نشانگان این بیماری شامل این موارد هستند: بزرگ شدن غدد لنفاوی که معمولاً بدون درد هستند، تب، تعرق، خارش، کاهش وزن، احساس خستگی و دیگر علائم. تعرق معمولاً در شب صورت می‌گیرد.

دو گونهٔ عمدهٔ لنفوم لنفوم هوچکین (HL) و لنفوم غیر هوچکینی (NHL), می‌باشند. این بیماری شامل دو نوع دیگر نیز می‌باشد. مولتیپل میلوما و بیماری‌های پرولیفراتیو دستگاه ایمنی نیز از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) جزء این دسته شناخته شده‌اند.حدود ۹۰٪ بیماران دچار لنفوم غیر هچکینی هستند که زیر مجموعه‌های بسیاری را در بر می‌گیرد مثل لنفوم جلدی سلول تیلنفوم زیر مجموعهٔ نئوپلاسم‌‌ها است، که به آن‌ها تومور بافت‌های خون ساز و لنفاوی می‌گویند.

عوامل خطرساز لنفوم هچکینی شامل این موارد هستند: غفونت‌های ناشی از اپشتین بار ویروس و وجود افرادی در خانواده که به این بیماری دچار بوده‌اند.عوامل خطرساز لنفوم غیر هچکینی شامل این موارد هستند: بیماری‌های خود ایمنی، ایدز آلودگی به ویروس تی-لنفوتروپیک انسانی، خوردن مقادیر زیاد گوشت و چربی، داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی و برخی آفت‌کش‌ها. تشخیص این بیماری معمولاً از طریق خون، ادرار، و یا تست مغز استخوان صورت می‌گیرد. A بافت برداری از یک گره لنفاوی نیز می‌تواند مفید باشد.تصویر برداری پزشکی در مرحلهٔ بعد می‌تواند به کار گرفته شود تا تعیین کند که آیا سرطان گشترش پیدا کرده و در صورت گسترش در چه نواحی گسترش یافته است. سرطان می‌تواند در بسیاری از اعضاء گسترش پیدا کند: شش‌ها، کبد، و مغز.

دو نوع پایه ای لنفوم عبارتند از لنفوم هوجکین و لنفوم غیر هوجکین، که از لحاظ تظاهرات بالینی، ظاهر مرفولوژیک، فنوتایپ و

درمان متفاوت هستند . در ایالات متحده، لنفوم غیر هوجکین با فنوتیپ سلول B بیشترین وقوع را در بین همۀ بدخیمی های لنفوئیدی دارد. لنفوم غیر هوجکین با فنوتیپ سلول T یا NK وقوع پایین تری دارد. لنفوم غیر هوجکین سلول B یک گروه هتروژن از بدخیمی ها می باشد که متشکل از سلولهایی مشابه سلولهایی است که در قسمت طبیعی گره لنفی یافت می شوند. زیرگروه های بعدی لنفوم غیرهوجکین سلول B برای بحث های بیشتر انتخاب شده اند، چون هم شایع تر هستند و هم مفاهیم مهمی را نشان می دهند: لنفوم لنفوسیتی کوچک، لنفوم فولیکولار، لنفوم سلول منتل لنفوم MALT ، ماکروگلبولینمی والدنشتروم، لنفوم سلول B بزرگ منتشر، لنفوم بورکیت، و لنفومای لنفوپلاستیک .

 

لنفوم
لنفوم

جزوه مزبور معرفی لنفوم و انواع آن و در ۷ صفحه با لینک مستقیم قابل دریافت است

دانلود مستقیم

پسورد تمامی فایل ها :               www.endbook.net

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − هشت =

دکمه بازگشت به بالا