داروسازی

دانلود جزوه شیمی دارویی ۱ دانشگاه تهران

کانال تلگرام تخصصی شیمی

دانلود جزوه شیمی دارویی ۱ دانشگاه تهران

رشته شیمی ‌دارویی ، گستره‌ای از علوم دارویی است که‌ اصول شیمی ‌و زیست شناسی را برای ایجاد واکنشی که می‌تواند منجر به مواد دارویی جدید شود، بکار می‌برد. در واقع رشته‌ شیمی‌ دارای‌ دو بخش‌ علم‌ شیمی‌ و صنایع‌ شیمی‌ است‌ که‌ علم‌ شیمی‌ به‌ عنوان‌ یکی‌ از علوم‌ پایه‌ زیربنای‌ علوم‌ مختلفی‌ همچون‌ بیولوژی‌، بیوتکنولوژی‌، پزشکی‌، دندانپزشکی‌، داروسازی‌ و رشته‌های‌ متعدد مهندسی‌ است‌. اما صنایع‌ شیمیایی‌ عبارت‌ است‌ از صنایعی‌ که‌ در آنها واکنش‌ شیمیایی‌ انجام‌ می‌گیرد؛ یعنی‌ اقسام‌ مواد اولیه‌ تبدیل‌ به‌ محصولات‌ جدید می‌گردد که‌ خواص‌ این‌ محصولات‌ تا حدودی‌ با مواد اولیه‌ متفاوت‌ است‌.

این دانش از دانش‌های پایه در داروسازی به شمار می‌رود و بخش گسترده‌ای از داروها از مطالعات در این زمینه حاصل می‌شوند. تاریخ معرفی شیمی دارویی به عنوان علم اولین فارماکوپه در قرن ۱۶ و قرنهای بعد منتشر شد. گنجینه عوامل دارویی سرشار از داروهای جدید با منشأ گیاهی و معدنی معرفی شدند. در اواخر قرن ۱۹، شیمی دارویی با کشف «پل ارلیش» که او را پدر شیمی درمانی جدید می‌نامند، در ارتباط با اینکه ترکیبات شیمیایی در برابر عوامل عفونی ویژه‌ای از خود سمیت انتخابی نشان می‌دهند، دچار یک تحول شگرف شد.

فارغ التحصیلان رشته شیمی دارویی توانایی انجام فعالیتهای آموزشی ، پژوهشی و خدماتی در زمینه سنتز مواد اولیه دارویی ، طراحی دارو ، کنترل دارو ، تعیین ساختمان و سنتز مواد موثره گیاهی و مواد جدا شده از میکروارگانیسم ها را خواهد داشت.
زمینه های فعالیت در بازار کار:
در زمینه آموزشی :
– تربیت نیروی انسانی متخصص در رشته شیمی دارویی جهت تأمین اعضا هیئت علمی دانشکده های داروسازی کشور.
– تربیت نیروی انسانی متخصص برای تحقیق در جهت تولید مواد اولیه داروئی و توسعه صنایع داروسازی کشور.
در زمینه پژوهشی:
– مشارکت در طراحی و اجرای پروژه های تحقیقاتی مرتبط با داروها
– مشارکت در تولید دانش و انتشار مقالات مرتبط در منابع معتبر در زمینه شیمی دارویی
در زمینه خدماتی:
– به کار گیری فنون مرتبط به تولید و کاربری داروها با روشهای مختلف با همکاری متخصصین رشته های مرتبط
– کارخانه های تولید دارو

بازار کار رشته شیمی دارویی

پس از تحصیل در رشته شیمی دارویی نوبت به این سوال می رسد که فارغ التحصیلان پس از دریافت مدرک در مقطع کارشناسی ،کارشناسی ارشد و دکتری در چه زمینه هایی و با چه میزان در آمد امکان فعالیت را دارند.بسیاری از داوطلبان به امید اینکه پس از در یافت مدرک کارشناسی بتوانند به عنوان داروساز در داروخانه ها مشغول به کار شوند ، رشته شیمی دارویی را جهت تحصیل انتخاب می کنند.این امر امکان پذیر خواهد بود.

فارغ التحصیلان در مقطع کارشناسی ارشد نیز می توانند در مشاغلی از جمله پژوهشگر، شیمی دان ،استاد دانشگاه، معلم که مرتبط با رشته تحصیلی خود می باشد مشغول به کار شوند.همچنین در صورت جذب نیرو در برخی دیگر از مشاغل از جمله کارشناس-مدیر آموزش و یا کارگزار بیمه فارغ التحصیلان می توانند به اشتغال بپردازند البته ضمن کسب مهارت های مربوط به شغلشان و کسب اطلاعات کافی در خصوص آن. در خصوص جذب نیرو در مشاغل مربوط به وزارت بهداشت هم می توان به مشاغلی چون کارشناس آزمایشگاه غذا، دارو و بهداشتی اشاره کرد.

اما در خصوص فارغ التحصیلان مقطع دکتری متاسفانه یک تصور غلط در این زمینه وجود دارد که فارغ التحصیلان در مقطع دکتری تخصصی داروسازی پس از اتمام تحصیل اقدام جهت گرفتن مجوز از وزارت بهداشت جهت تاسیس داروخانه می نمایند در صورتی که این امر امکان پذیر نخواهد بود مگر در صورت دارا بودن مدرک دکتری عمومی داروسازی.پس توصیه می شود که اگر قصد گرفتن مجوز برای تاسیس داروخانه دارید در رشته شیمی دارویی در مقطع دکتری عمومی داروسازی به تحصیل بپردازید تا این امر برایتان امکان پذیر شود.

می توانید این جزوه را از قسمت پایین صفحه دانلود کنید .

 

مجموعه فیلم های آموزش شیمی آلی به صورت تصویری و تدریس استاد پای تخته جهت دانلود                کلیک کنید

رمز تمامی فایل ها :

www.endbook.net

دانلود مستقیم

‫۲ دیدگاه ها

  1. سلام وقت بخیر تاسیس داروخانه مد نظر نباشه و فقط قصد این رو داشته باشیم که بتونیم به عنوان مسول فنی در داروخانه فعالیت کنیم چی؟آیا امکانش هست؟

    1. با سلام
      تکنسین داروخانه نیاز به مدرک خاصی ندارد و با گذراندن دوره های ازادی که وجود دارد مشغول به فعالیت شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 3 =

دکمه بازگشت به بالا