پزشکیپزشکی وپیراپزشکی

دانلود رایگان جزوه دستگاه تولید مثل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

کانال تلگرام تخصصی شیمی

جزوه مزبور اطلاعات کامل و جامعی در مورد فیزیولوژی دستگاه تناسلی انسان ارائه می دهد .

همه‌ی جاندارانی که پیرامون ما هستند یا تک سلولی و یا پر سلولی هستند هر یک از این جانداران توانایی دارند که هم نوع خود را به وجود آورند؛ به عبارت دیگر تولید مثل کنند.

تولید مثل در انسان نیز مانند سایر پستانداران با ایجاد سلول تخم (ترکیب سلول جنسی نر و سلول جنسی ماده یا تخمک) صورت می‌گیرد. تخم با تقسیمات خود جنین را به وجود می‌آورد که از طریق جفت با خون مادر ارتباط غذایی پیدا می‌کنند. الگوی تولید مثل در انسان به آنچه که در جانوران ساکن خشکی مشاهده می‌شود و به تولید مثل درپستانداران بچه زا شباهت دارد. مواد غذایی از طریق جفت به جنین در حال رشد می‌رسد.

رحم، جسم زرد و پرده‌های جنین، در دوران بارداری انسان همان کنش هایی را دارند که در تمام پستانداران جفت دار دیگر از خود ظاهر می‌سازند. اما با این همه شباهت، رفتار جنسی و تولید مثل در آدمی صاحب چندین ویژگی می‌باشد. مثلا طول دوره‌ای که در آن توانایی باروری وجود دارد در مقایسه با استانداردهای جانوری، در انسان بیشتر است؛ از آن گذشته فقط انسان ها هستند که می‌توانند کنترلی قابل توجه بر تکثیر نسل خود داشته باشند.

لقاح به جریانی گفته می‌شود که طی آن اسپرم باید از غشای اووسیت عبور کرده و به داخل تخمک نفوذ کند. عبور اسپرم با خروج آنزیم‌های آکروزومی و حرکات دم اسپرم عمل می‌گردد. به نظر می‌رسد که غشای سیتوپلاسمی اسپرم و اووسیت به یکدیگر می‌چسبند و سپس در محل چسبندگی غشا از بین رفته و معبری برای ورود اسپرم فراهم می‌شود لذا غشا پلاسمای اسپرم در خارج از اووسیت باقی مانده و فقط سر و دم آن وارد تخمک می‌شود. امروزه به خوبی شناخته شده که طبقه شفاف اطراف اووسیت دارای رسپتورهایی برای اسپرم می‌باشد که این رسپتورها برای هر گونه اختصاصی می‌باشند و به همین دلیل ترکیب اسپرم و اوول دو گونه مختلف در شرایط طبیعی عملی نیست.

در اینجا می توانید جزوه دستگاه تولید مثل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را رایگان دانلود کنید.جزوه مزبور ۲۶۶ صفحه و تایپ شده می باشد.

 

پسورد تمامی فایل ها :         

      www.endbook.net

 

دانلود مستقیم

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 11 =

دکمه بازگشت به بالا